Wentelteefjes van suikerbrood met gebakken vijg
Bekijk een grotere versie van deze afbeelding
1 reactie
- Voorbereidingstijd:
- 5 minuten
- Kooktijd:
- 10 minuten
- Aantal personen:
- 2
Ingrediƫnten
- 4 plakken suikerbrood
- 120 milliliter melk
- 2 eieren
- 4 verse vijgen
- boter om te bakken
Mijn broer uit Friesland kwam op bezoek en nam Fries suikerbrood mee. Dat is alleen met roomboter besmeerd al een delicatesse maar als wentelteefje helemaal. Als je er een paar verse vijgen bij bakt heb je een prachtig toetje of een luxe ontbijt!
Snijd 4 plakken suikerbrood van 1 Ć” 1,5 centimeter dik. Klop de eieren door de melk. Giet het mengsel in een diep breed bord. Haal de plakken suikerbrood erdoor zodat ze echt doordrenkt zijn. Was de vijgen en snijd ze in de lengte door midden.
Warm 2 koekenpannen voor op een middelhoog vuur en smelt als ze warm zijn een klontje boter in elke pan. Bak de wentelteefjes nu aan beide kanten bruin. Let op dat ze niet aanbranden. Leg de vijgen met de opengesneden kant naar beneden en bak ze ook tot ze mooi aangebraden zijn. Leg op elk bord 2 wentelteefjes en leg de vijgen er omheen. Eet smakelijk!
Tip
Bestrooi de wentelteefjes met poedersuiker voor een extra feestelijk effect.
Reacties
Over deze site
Vijg.nl is een site van Okke Amerongen. Lees op over Vijg.nl alles over het doel van deze site.
Claudia Reina 22 november 2011 21:19 uur
Wat een goed idee! Morgen als ontbijt maken.