Vijgen op een kaneelstokje
Bekijk een grotere versie van deze afbeelding
7 reacties
- Voorbereidingstijd:
- 5 minuten
- Kooktijd:
- 15 minuten
- Aantal personen:
- 4
Ingrediƫnten
- 8 verse vijgen
- 8 pijpjes kaneel
- 1 liter troebel appelsap
- scheut azijn
Van Piet Bakker ontving ik dit lekkere recept waar je verse vijgen doorboort met een kaneelstokje. Je stooft ze dan even in appelsap met een scheut azijn. De geur is super intens. Omdat je eigenlijk ontzettend veel kaneel gebruikt hang er in de keuken zo'n kaneelgeur die mij herinnert aan kaneelstokken op de kermis. Heerlijk!
Was de vijgen, en doorsteek ze met een pijp kaneel. Breng de appelsap en de azijn aan de kook. Leg de vijgen er voorzichtig in en kook ze 10 minuten in de appelsap met de scheut azijn.
Ze zijn heel lekker om zo van het kaneelstokje te eten. Laat ze wel even afkoelen want van binnen zijn net gekookte vijgen erg heet. Afgekoeld zijn ze ook lekker bij een bol vanille-ijs. Het sap kun je mooi inkoken en eroverheen gieten. Bij een kruidig stuk vlees zoals lam zal dit ook heerlijk smaken. Eet smakelijk!
Reacties
Over deze site
Vijg.nl is een site van Okke Amerongen. Lees op over Vijg.nl alles over het doel van deze site.
Claudia Reina 6 september 2011 12:17 uur
Als je lekker de vijgen hebt opgegeten, spoel dan de kaneelstokjes af en laat goed drogen. Ze zijn nog veel vaker te gebruiken!
Okke Amerongen 6 september 2011 22:26 uur
Je hebt daar denk ik wel gelijk in want de stokjes ruiken nog steeds heel heftig. Die van mij heb ik al weggegooid dus je tip komt daar te laat voor. Volgende keer beter.
Wilma van der Lee 17 juli 2012 10:56 uur
Geachte redactie,
Ik ben op zoek naar een recept om zelf azijn te maken o.a. vijgenazijn etc.
Groet, Wilma
Okke Amerongen 18 juli 2012 10:16 uur
Hallo Wilma, Ik heb helaas geen recept voor het maken van azijn. Op internet zie ik er genoeg staan dus het moet vast lukken om een goed recept te vinden. Veel succes!
edward 19 juli 2012 22:14 uur
waar zijn vijgen goed voor
Okke Amerongen 21 juli 2012 21:40 uur
Hallo Edward, Vijgen bevatten veel vezels en mineralen. In mijn artikel over gedroogde vijgen vind je een tabel met voedingswaarde van gedroogde vijgen.
edward 21 juli 2012 23:12 uur
Okke bedankt van je reactie
Ben weer wat wijzer geworden.