Vijgen in een jasje van chocolade

Vijgen in chocolade Bekijk een grotere versie van deze afbeelding 2 reacties

Voorbereidingstijd:
20 minuten
Kooktijd:
20 minuten
Aantal personen:
8

Ingrediënten

  • 8-10 verse vijgen
  • 250 gram pure chocolade

Combineer het zoet van de verse vijg met de stevige smaak van pure chocolade. Zo maak je een nagerecht dat heerlijk is én er prachtig uit ziet. Hard van buiten en lekker zacht en zoet van binnen. Een echt feestmaal!

Was de vijgen voorzichtig in water en let er op dat de schil heel blijft. Laat de vijgen echt goed drogen of droog ze voorzichtig met wat keukenpapier. De chocolade blijft niet zitten op vijgen als ze nog nat zijn!

Smelt de chocolade rustig au bain-marie. Pak de vijgen bij het steeltje en dompel ze in de gesmolten chocolade. Plaats de gedompelde vijgen op een bord in de koeling om te drogen (ca 20 min).

Tips:

Deze vijgen kun je als een prachtig nagerecht serveren met een bol vanilleijs. Maar ze zijn zonder ijs ook al heerlijk.

Dit mooie recept heb ik gekregen van Pimm en Marcel van der Donk, specialisten in chocolade truffels en bonbons. Pimm en Marcel hebben sinds kort niet alleen een lekkere website over chocolade maar óók een eigen winkel in Amsterdam! Van harte mannen! De winkel is te vinden op de Nieuwe Spiegelstraat 72 en staat boordevol lekkere chocolade en bonbons. Allemaal daarheen om de lekkerste chocolade te proeven dus!

Reacties

  1. Cecile van Berkum 13 maart 2011 16:05 uur

    Heerlijke combi! Bij ons in de Spaanse Alpujarrastreek (Sierra Nevada) zijn gedroogde vijgen met een amandel erin en vervolgens gedoopt in pure chocolade een klassieke verwennerij! Ook heerlijk en het hele jaar gemakkelijk te maken!

  2. Okke Amerongen 13 maart 2011 16:47 uur

    Cecile, daar kan ik alleen maar jaloers op zijn: dat soort lekkere streekgerechten. Ik ga het zeker een keer proberen te maken! Dank voor de tip!