Verse vijgen met peren, honing en rucola

Verse vijgen met peren, honing en rucola Bekijk een grotere versie van deze afbeelding Nog geen reacties

Voorbereidingstijd:
10 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

  • 8 verse vijgen
  • 2 rijpe peren
  • rucola
  • vloeibare honing

Combineer verse vijgen, peren en honing met rucola. Het zoet van de vruchten en de honing combineert perfect met het pittige peperige groen van rucola. Dit mooie gerecht staat zo op tafel en is echt super lekker.

Was de verse vijgen voorzichtig en dep ze droog met een doek of wat keukenpapier. Was de peren en droog ze af. Was de rucola in een vergiet en zorg dat ze goed uitlekken of gebruik een slacentrifuge.

Verwijder de steeltjes van de vijgen en snijd ze in de lengte in vieren en leg ze mooi op ieder bord. Snijd nu de peren in reepjes en leg ze in het midden van het bord. Leg over de peren op ieder bord wat rucola. Besprenkel het geheel met de honing. Eet smakelijk!

Tips:

Steun imkers! Bij supermarkten is de honing gewoon altijd minder lekker. Als je duizenden kilo’s honing door elkaar roert is het resultaat een vlakke middelmatige honing. Zoek daarom echt een lokale imker. Hij vertelt je graag alles en is blij met wat klandizie! Een lokale imker vind je via de site van de Nederlandse Bijenhouders Vereniging.
Disclaimer: inderdaad ik ben zelf ook imker maar dat heeft met dit pleidooi natuurlijk niets te maken 😉

Deze foto is gemaakt door Ulteriorepicure.

Reageren op dit bericht is niet meer mogelijk