Mousse van kippenlevertjes met vijgen
Bekijk een grotere versie van deze afbeelding
14 reacties
- Voorbereidingstijd:
- 5 minuten
- Kooktijd:
- 10 minuten
- Aantal personen:
- 4
Ingrediënten
- 350 g kippenlevertjes
- 25 ml witte balsamico azijn
- 350 g boter
- 45 ml port
- 125 g gedroogde vijgen
- peper
- zout
Van Miriam Bachelier kreeg ik een email of ik interesse had in een recept voor een mousse van kippenlevertjes met vijgen. Natuurlijk! Miriam omschrijft het mooi: Een heerlijk voorgerechtje, verrassend goedkoop (maar dat hoeven je gasten niet te weten) en een echte smaaksensatie!
Dat geloof ik graag. Dit recept lijkt me heerlijk. Heel erg bedankt!
Kippenlevertjes schoonspoelen, in een steelpannetje met wat water en de azijn aan de kook brengen. 5 minuten koken (niet langer, dan worden de levertjes te droog!). Afgieten en uit de pan nemen.
Kippenlevertjes samen met de boter, port, peper en zout pureren (dit gaat handig in een keukenmachine). Dan 1 voor 1 de vijgen toevoegen en meepureren. Het wordt een gladde massa, met een korreltje van de vijgenpitjes. Doe deze over in een terrine of verwerk het met een spuitzak en laat het volledig afkoelen in de koelkast.
Deze mousse kun je serveren als amuse, of op toast smeren, of als vulling gebruiken voor bijv. gevulde kip. Hij kan een week in de koelkast worden bewaard, of zelfs worden ingevroren.
Reacties
Over deze site
Vijg.nl is een site van Okke Amerongen. Lees op over Vijg.nl alles over het doel van deze site.
angela boslooper 28 oktober 2011 11:26 uur
lijkt me lekker. ik ga het een keer proberen
Cees van Schaik 2 november 2011 17:04 uur
Lijkt me heel lekker.
Ga het deze week klaarmaken als amuse voor zondag.
Okke Amerongen 3 november 2011 17:51 uur
Hallo Cees, Laat zeker even weten hoe het gelukt is. Ik heb dit recept zelf ook nog niet eerder gemaakt en ben benieuwd.
marion 29 januari 2012 17:48 uur
Ga het zeker proberen, ik heb een vijgenboom in de tuin .
Hetty 29 augustus 2012 12:30 uur
Dit lijkt me een super gerecht en wil het voor zondag maken. Onze vijgenboom geeft prachtige vijgen dus mijn vraag is; kan dit ook met verse vijgen.
Moet ik er dan meer of minder van gebruiken want gedroogde vijgen zijn toch iets anders van smaak. Alvast bedankt voor het antwoord
Okke Amerongen 30 augustus 2012 06:53 uur
Hallo Hetty, Met verse vijgen is dit gerecht misschien ook wel te maken maar ik heb er geen ervaring mee. Omdat het een experiment is zo ik het misschien eerst in een wat kleinere hoeveelheid met verse vijgen proberen te maken. Laat zekere even weten of het gelukt is en in welke verhouding je het gemaakt hebt met de verse vijgen. Veel succes!
Mary 11 september 2012 10:51 uur
Wat een top recept!! Heel makkelijk en absoluut gewoon lekker. Ik heb het met verse vijgen [dubbel het gewicht] gemaakt en dat gaat ook super.
Zijn er nog meer recepten van Miriam?
Groet uit Mallorca,
Mary.
Okke Amerongen 12 september 2012 09:54 uur
Hallo Mary, Mooi dat het recept lekker was. Meer recepten van Miriam heb ik niet maar er staan genoeg andere heerlijke recepten op de site. In Mallorca kun je vast flinke hoeveelheden verse vijgen oogsten om nog meer recepten uit te proberen. Alvast eet smakelijk!
marjan 2 oktober 2012 13:34 uur
Ga dit vrijdag a.s maken met verse vijgen en wil dit als amuse serveren.
Blij met de reactie van Mary dat het ook met verse vijgen prima gaat.
Clementine 4 oktober 2012 19:55 uur
Lijkt me erg lekker. Ik ga meteen morgen kippelevertjes kopen. Ik ga het met verse vijgen maken. En het komt natuurlijk op mijn blog te staan.
Karla Duitman 9 oktober 2012 14:20 uur
Lieve “vijgenvrienden”,
Wat een heerlijke recepten. Ik ga het allemaal proberen.
Hartelijk dank allemaal.
vriendelijke groet,
Karla Duitman.
Okke Amerongen 19 oktober 2012 08:23 uur
Hallo Karla, Graag gedaan en veel eetplezier!
Lidy 21 september 2014 16:00 uur
Ik heb in een Restaurant een saus van kippenlevertjes gegeten dat was heel erg lekker, zou ik jouw recept met bouillon kunnen verdunnen ?
Okke Amerongen 22 september 2014 08:45 uur
Hallo Lidy, De mousse zal dan dun worden maar of je daarmee ook automatisch een lekkere saus krijgt dat durf ik niet te zeggen. Ik zou het gewoon een keer proberen.