Gegrilde sandwich met manchego, vijgenjam en olijven

Gegrilde sandwich manchego, vijgenjam en olijven Bekijk een grotere versie van deze afbeelding Nog geen reacties

Voorbereidingstijd:
10 minuten
Kooktijd:
10 minuten
Aantal personen:
2

Ingrediƫnten

  • 4 sneetjes brood
  • 20 olijven, ontpit en in stukjes gesneden
  • 200 gram geraspte manchego
  • 2 eetlepels vijgenjam of vers gepureerde vijgen
  • roomboter

Vijgenjam is een perfecte begeleider van stevige smaken zoals manchego, een pittige schapenkaas. Deze sandwich combineert het zoete van de vijg met de pit van manchego. Met deze sandwich zet je razendsnel een lekker lunchgerecht of stevig tussendoortje op tafel.

Zet een zware koekenpan op matig hoog vuur en warm de pan voor. Beboter alle sneetjes brood aan 1 zijde. Niet te zuinig met boter! Smeer 2 van de sneetjes brood aan de andere kant met vijgenjam. Leg de 2 sneetjes brood met vijgenjam met de boterkant naar onder in de koekenpan. Verdeel de olijven en de kaas over deze 2 boterhammen.

Leg de 2 overgebleven sneetjes brood erop met de beboterde kant naar boven. Druk de 2 sandwiches stevig samen met een spatel en dek ze losjes af met aluminiumfolie. Bak de sandwich nu 4-5 minuten aan 1 kant. Keer de sandwiches nu voorzichtig om en druk ze met de spatel opnieuw stevig aan. Bak ze nog 2-3 minuten.

Je hebt nu 2 heerlijke hartige sandwiches. Lekker als lunch of als tussendoortje. Eet smakelijk!

Tip:

De manchego in dit recept kan vervangen worden door een andere harde pittige kaas. Een goede oude Hollandse kaas werkt prima. Met jonge, slappe fabriekskaas werkt dit uiteraard niet.

Deze foto is gemaakt door Shivery.

Reageren op dit bericht is niet meer mogelijk