Gebakken gedroogde vijgen met brood

Gebakken gedroogde vijgen met brood Bekijk een grotere versie van deze afbeelding 2 reacties

Voorbereidingstijd:
5 minuten
Kooktijd:
10 minuten
Aantal personen:
2

Ingrediƫnten

  • 10 gedroogde vijgen
  • olijfolie
  • brood

Via deze site kreeg ik een aanbeveling van meneer of mevrouw Unuvar om gedroogde vijgen op te bakken en met brood te eten. Een bekend Turks recept uit de regio Adana. Volgens Unuvar is het lekker en super gezond. Feitelijk is dit nauwelijks een recept maar daarom is het juist interessant. Super eenvoudige gerechten zijn gewoon vaak het lekkerste. Dat is hier ook het geval. Het bakken van de gedroogde vijgen haalt de smaak enorm op. Echt heel lekker!

Neem 5 gedroogde vijgen per persoon.

Snijd de gedroogde vijgen in kleine blokjes. Verwarm de koekenpan en doe er een scheutje olijfolie in. Bak de vijgen rustig op tot ze warm zijn. Echt aanbakken is niet de bedoeling. Serveer met wat stokbrood of ander lekker brood. Eet smakelijk!

Let op: de vijgen houden de warmte zeer goed vast. Pas dus op, anders verbrand je de mond!

Reacties

  1. M.Holl 7 juli 2011 13:23 uur

    Dit lijkt mij lekker en ga het maken.

  2. Wim Huijssoon 25 februari 2013 20:09 uur

    Voor het eerts een origineel recept!