Dikke yoghurt met vijgen en gembermarmelade

Yoghurt met vijgen en gembermarmelade Bekijk een grotere versie van deze afbeelding 2 reacties

Voorbereidingstijd:
5 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediƫnten

  • 1 pak volle of Griekse yoghurt
  • 8 gedroogde vijgen
  • 2 bananen (optioneel)
  • 1 pot gembermarmelade

Gedroogde vijgen kunnen erg zoet zijn. Frisse dikke yoghurt en pittige gember vormen dan een mooi tegenwicht. Maak zo een lekkere kom yoghurt als ontbijt of als toetje. Ook als tussendoortje is dit natuurlijk heerlijk.

Pak 4 kommen. Snijd een halve banaan per kom in plakjes. Giet in iedere kom over de halve banaan die hoeveelheid yoghurt waar je zin in hebt. Snijd de vijg in strookjes of in kleinere stukjes als je hele grote vijgen hebt. Schep nu 1 of 2 lepels gembermarmelade op de yoghurt en verdeel de in stukken gesneden vijgen erover. Eet smakelijk!

Tips:

Gembermarmelade is bij supermarkten te koop onder het merk Chivers. De jam is lekker op brood, maar ook door diverse nagerechten of door appeltaart. Die pot komt dus vast wel op!
Gebruik volle yoghurt of dikke Griekse yoghurt. Deze yoghurt is te koop bij Turkse en Marokkaanse winkels, maar ook bij een aantal supermarkten. Dit gerecht kun je ook lekker maken met kwark.
Gedroogde vijgen zijn er in allerlei kwaliteiten, een notenspecialist heet mij uitgelegd waar je allemaal op moet letten bij het kopen van gedroogde vijgen.

Deze foto is gemaakt door danzen.

Reacties

  1. Jeanne 12 augustus 2011 17:08 uur

    een vraag! kun je vijgen ook drogen en ze bewaren en hoe doe ik dat?

  2. Okke Amerongen 13 augustus 2011 07:54 uur

    Hallo Jeanne, Vijgen moet je zeker kunnen drogen en bewaren want zo kun je ze het hele jaar door ook kopen. Ik heb hier zelf geen ervaring mee. De paar verse vijgen die ik heb eet ik altijd gewoon vers op. Als je een enorme oogst hebt lukt dat natuurlijk niet. Misschien weet iemand anders hoe je ze het beste kunt drogen?