Over Vijg.nl

Zodra je één keer een rijpe verse vijg zo van de boom plukt en proeft weet je waarom ik deze site maak. Een echt verse vijg is zo onbeschrijfelijk lekker dat je daarna moeilijk weer ‘gewone’ verse vijgen wil eten. Een verse vijg is eigenlijk maar 1 dag perfect en dat maakt de uitdaging om ze te vinden nóg groter.

In Duitsland aan de Südliche Weinstrasse word behalve wijn ook door de meeste mensen wel een vijgenboom geplant. De vaak grote oogst word langs de weg verkocht. Hier heb ik ze voor het eerst vers geproefd. Later heb ik ze, tot mijn eigen verbazing, ook in Nederland geproefd. Het kan dus best. Ondanks onze af en toe koude winters kun je in Nederland prima vijgen telen. Soms moet je hier wat extra moeite voor doen maar het loont die moeite!

Ik hoop met deze site mensen enthousiast te maken voor de vijg. En misschien zelf wel zo’n mooie vijgenboom te planten. Veel mensen hebben wel een plek in de tuin waar de vijg beschut kan staan. De vijg groeit snel en met een beetje geluk heb je al snel je eerste oogst!

Geef eens een paar van die vijgen aan vrienden die ook van lekker eten houden en…die planten ook een vijgenboom. Dan komt het helemaal goed met de vijg in Nederland en België.

Geniet van de vijgen!

Okke Amerongen

Over deze site

Vijg.nl is een site van Okke Amerongen. Lees op over Vijg.nl alles over het doel van deze site.