Vijgenpasta van Paiarrop uit Spanje

19 juni 2012

Vijgenpasta van Paiarrop uit Spanje Bekijk een grotere versie van deze afbeelding

Op de markt in Friedrichshain in Berlijn ontdekte ik deze vijgenpasta (Feigengelee) bij een kaaskraam. Dat is gelijk een van de serveertips: lekker bij blauwe kaas, geitenkaas of een andere pittige kaas. Ik ben daar zelf helemaal niet gek op en snijd gewoon een lekker blokje af. Gewoon als snoep. De pasta bestaat uit 53% vijgen, suiker, citroensbloesemhoning, pectine en citroenzuur en komt uit Spanje waar het klimaat natuurlijk prachtig is voor het telen van vijgen.

Vijgenpasta van Paiarrop met Spaanse delicatessen Bekijk een grotere versie van deze afbeelding In het Spaans klinkt eten vaak gewoon lekkerder. Vergelijk maar eens Feigengelee (slechte vertaling), vijgenpasta (mijn vertaling) met dulce de higo casero. Tsja… verschil moet er wezen. Een Spanjaard eet dit dus net als Membrillo (kweepeerpasta) bij een stuk schapenkaas of geitenkaas. Ik zou het zo ook zeker serveren maar er ook een paar plakken gedroogde ham bij serveren, wat goed droge worst en wat crackers of een lekkere snee geroosterd brood. Heerlijk!

Op de site van producent Paiarrop is te lezen dat de vijgen van het ras Pajareros zijn. Een vijg met een fijne huid en zachte structuur. Ik ken die vijg zelf niet maar er zijn honderden vijgenrassen dus dat is geen schande. Gelukkig weet Maria Jesús van de Spaanse Winkel raad. Ze schreef: higos pajareros zijn vijgen waar de vogels verzot op waren… Pajaro is een vogel… omgeving Chirivel in almeria provincie. Dat is informatie die ik met mijn gebrekkige Spaans natuurlijk nooit boven water had gekregen. Bedankt!

Heb jij een tip voor een bijzonder en lekker product met vijgen? Of ken je dit product en weet jij er nog een lekkere combinatie mee? Laat dan zeker even een reactie achter.

Reageren op dit bericht is niet meer mogelijk

Over deze site

Vijg.nl is een site van Okke Amerongen. Lees op over Vijg.nl alles over het doel van deze site.