Vijgencrackers van The Fine Cheese Co.

4 januari 2012

Vijgencrackers van The Fine Cheese Co. Bekijk een grotere versie van deze afbeelding

In een delicatessenwinkel in Berlijn ontdekte ik dit prachtige pakje Fig Crackers van The Fine Cheese Co. De vijgen lachen je toe. Op de zijkant staat Crackers for sheeps cheese. Na het lezen van die tekst sloeg de twijfel wel even toe. Eerlijk gezegd hou ik helemaal niet van kaas. Schapenkaas is daar nog de overtreffende trap van. Brr. Maar ja ik hou wel heel erg van vijgen dus deze crackers moest ik natuurlijk proberen.

Gelukkig had ik hulp bij het opeten van deze crackers en konden ze zo toch ook nog met een stukje kaas geprobeerd worden. Ze zijn heerlijk en hebben een lekker zoutige smaak met een beetje zoet. Vijgen proef ik er niet in al zie je de pitjes van de vijgen wel in de crackers. De producent omschrijft de smaak van deze crackers als volgt:A honeyed scent and a fragrant taste, for sheep’s milk cheeses. Voor bij een kaas- en (worst)plankje zijn dit echt hele lekkere crackers. Een echte aanrader!

The Fine Cheese Co. is kaasspecialist met een winkel, webwinkel, groothandel en exportbedrijf. Ze laten ook zelf kazen rijpen. Het specialisme is natuurlijk Britse, ongepasteuriseerde en traditioneel gemaakte kaas. Ze hebben meer dan 100 verschillende soorten op voorraad! The Fine Cheese Co. zijn gevestigd in Bath in Engeland waar de wereldberoemde Cheddar vandaan komt. Deze vijgencrackers worden gemaakt door dochterbedrijf Artisan Biscuits.

Het bedrijf importeert ook kazen uit de hele wereld. Ook Nederlandse Goudse kaas. Daar hebben ze een hele mooie opmerking over: Sometimes the only way to get the Dutch to part with their finest aged Gouda is to go over and get it. ­čÖé

Meer informatie vind je op de site van The Fine Cheese Co.

Reageren op dit bericht is niet meer mogelijk

Over deze site

Vijg.nl is een site van Okke Amerongen. Lees op over Vijg.nl alles over het doel van deze site.