Vijgenbrood van Juan Luis

16 november 2010

Vijgenbrood van Juan Luis Bekijk een grotere versie van deze afbeelding

Op Kunsthal kookt trof ik de eigenaren van Juan Luis een Spaanse delicatessewinkel in Rotterdam. De eigenares komt overduidelijk uit België en laat mij direct wat lekkere producten proeven, zoals super lekkere jamón en gekonfijte vruchten.
De gekonfijte mandarijn is té lekker om te laten liggen maar wat een kleverig spul! Verder koop ik natuurlijk een stuk vijgenbrood met amandelen: ‘pan de higo’.

Vijgenbrood is een geperste koek van gedroogde vijgen. In deze vijgenkoek zitten ook gedroogde amandelen. De vijgen zijn lekker aromatisch en met de amandelen erin zit er ook iets lekker knapperigs in met een beetje bitter. Goed als tegenhanger tegen de zoete vijgen.

Op de website lees ik dat de vijgen van het ras Pajareros zijn. Een mij onbekend ras maar er zijn meer dan 1000 rassen dus… De amandelen zijn van het ras Marcona en komen uit de regio van Alicante. De vijgen vallen van de boom af en worden in de zon gedroogd. Daarna worden ze gereinigd en geperst tot mooie ronde koeken waar ik dus een taartpuntje van gekocht heb.

Dit vijgenbrood is erg lekker. Opvallend is dat het niet al te zoet is maar vooral een heel mooi kruidig aroma heeft. Vijgen kunnen soms té zoet zijn. Hier is dit absoluut niet het geval! Heerlijk! Een pittige tegenhanger zoals worst, lekker zoute ham of spek of een pittige kaas is een mooie aanvulling. Een stuk vijgenbrood is ook ideaal als snack tussendoor of tijdens een flinke wandeling. Het weegt niet veel en zit bomvol energie.

De eigenares vertelt dat het vijgenbrood waarschijnlijk ook in het assortiment van een grote supermarkt opgenomen zal worden. Goed nieuws! Zo bereik je gewoon veel meer mensen met goede producten.

Reacties

 1. Lieske Kramer 24 december 2011 02:29 uur

  Heb dit Vijgenrolletje met amandelen vandaag 23-12-2011 in Hulst bij AH gekocht. Heeeerlijk!
  Ook het Dadelrolletje met walnoten is niet te versmaden.
  Ga er met Kerstmis lekker van smullen onder het genot van een glas champagne en wat pittige kaasjes.

 2. Okke Amerongen 29 december 2011 09:21 uur

  Hallo Lieske, Leuk dat Albert Heijn dit nu ook verkoopt. Dat wist ik niet. Bedankt voor de tip!

 3. Nathalie 3 november 2014 17:39 uur

  Ik ben op zoek naar vijgenbrood met walnoten, ik heb deze op het Italië Evenement “de smaak van Italië” geproefd en natuurlijk gekocht maar helaas nergens verkrijgbaar. Kunt u mij helpen aan een verkooppunt, misschien online?

 4. Okke Amerongen 6 november 2014 16:46 uur

  Hallo Nathalie, Ik heb het zelf ook op een beurs gekocht en vaste verkoopadressen weet ik ook niet. Onderaan het artikel staat een website. Via die site kun je contact opnemen.

Over deze site

Vijg.nl is een site van Okke Amerongen. Lees op over Vijg.nl alles over het doel van deze site.