Vijgenbrood van Ecoficus

16 maart 2011

Vijgenbrood Ecoficus Bekijk een grotere versie van deze afbeelding

In de biologische winkel Rio de Bio in Utrecht kocht ik een pakje vijgenbrood. Het geheel zag er eerlijk gezegd niet bijzonder smakelijk uit maar ja…alles voor www.vijg.nl!
Het is een vacuüm getrokken pakje met een sticker erop. Op deze sticker staat ieder biologisch en ecologisch logo uit heel Europa. Het is bovendien gluten- en lactosevrij. Extreem verantwoord is dit vijgenbrood dus in ieder geval!

De ingrediënten: gedroogde vijgen, amandelen, kaneel, geraspte citroenschil en kruidenlikeur. Bij de ingrediënten stond ook nog kokos maar dit is zowel in het Engels als in het Spaans doorgestreept. Eerlijk gezegd wekt het allemaal niet veel vertrouwen.

Vijgenbonbon van Ecoficus Bekijk een grotere versie van deze afbeelding Wat Googelen levert een heel ander beeld. Ecoficus heeft blijkbaar ook vijgen- chocoladebonbons in een mooie verpakking. Dit ziet er allemaal wel lekker uit! Ze kunnen het dus blijkbaar wel. De verpakking was voor deze lichting vijgenbrood duidelijk op. Zonde want nu ziet het er gewoon niet lekker uit. Maar nu eerst maar eens proeven: uiteindelijk gaat het toch om de smaak van dit vijgenbrood en niet alleen om de vormgeving.

Gelukkig! Dit vijgenbrood is echt heerlijk. Het heeft een smeuïge consistentie. Het smaakt als een heel lekker krentenbrood. De kaneel en citroen is goed te proeven en maken het fris en kruidig tegelijk. Gewoon echt heel lekker.

Dit is een typisch voorbeeld van het ‘biologische voeding’ probleem. Smaak: geweldig, vormgeving: dramatisch. Dit is zeker een belangrijke oorzaak van het lage marktaandeel van biologische voeding. Gelukkig is dit wél makkelijk op te lossen. Gewoon goede vormgevers aan het werk zetten en je product neer zetten als een fantastisch product dat ook nog eens biologisch geteeld is.

Meer info is te vinden op de site van Ecoficus. Deze site ondergaat nu alleen wel een verbouwing. Dat is overigens meer dan terecht! Je kunt nog naar de oude site klikken maar dat is echt een verschrikking.

Reageren op dit bericht is niet meer mogelijk

Over deze site

Vijg.nl is een site van Okke Amerongen. Lees op over Vijg.nl alles over het doel van deze site.