Vijgen op siroop uit de Slavische Supermarkt in Utrecht

6 juli 2010

Vijgen op siroop uit de Slavische supermarkt in Utrecht Bekijk een grotere versie van deze afbeelding

In de Slavische Supermarkt in Utrecht kocht ik deze mooie pot met vijgen op siroop. De Slavische Supermarkt bevindt zich aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht. Deze straat zit bomvol ondernemers met producten uit alle streken van de wereld zoals toko’s, Marokkaanse, Griekse en Turkse winkels. Een geweldige plek voor mij dus om lekkere producten te vinden. Zoals deze vijgen op siroop.

De winkel heet officieel Slavjanski Dvor en staat vol met producten waarvan ik de verpakking niet of moeilijk kan lezen. In de winkel willen ze je wel graag helpen dus het is geen enkel probleem. De winkel moet ik denk ik typeren als een heimwee winkel. De producten die je echt mist als je hier woont of werkt en uit een van de Slavische landen komt. Juist die producten verkopen ze dus.

Leuk maar wat dan? Nou veel ingelegde zaken: augurken met dille en knoflook (vers), gerookte haringen (vers), potten ingelegde mini patissons (een soort pompoenen), zuurkool. Verder veel worst, kaassoorten en yoghurt. Wat opvalt is de grote collectie zoete dingen, van koekjes tot toffees en gewoon ordinair snoep zoals repen. Misschien voor de kinderen?

Op de toonbank trof ik een pot interessante walnoten aan. De walnoten zaten nog in de vrucht en zijn ook op siroop gezet. Zo eet je dus een walnoot vrucht met daarin het nog zachte omhulsel van de noot met daarin de echte noot. De man die mij hielp, vertelde dat dit het allerlekkerste is wat er is. Het product komt uit Armenië. Drie keer raden waar hij vandaan komt… Mooi is dat hoe heimwee werkt;-)

Terug naar de vijgen op siroop. De ingredienten: Vijgen, suiker, glucosesiroop, citroenzuur, E202, kleurstof E141 en kunstmatige smaakstof. Absoluut geen bioproduct dus dit keer, maar ik ben zeer benieuwd.

De pot kreeg ik bijna niet open. Eenmaal geopend bevat het kleine vrij harde groene vijgen. Een hele vijg kun je net in je mond doen. Ze zijn hard en blijken onrijp geplukt en in siroop ingelegd. Zo uit de pot is dit mij echt veel te zoet. In een bakje volle dikke Griekse yoghurt zijn ze wel lekker. Dat is dus een oplossing.

Meer weten?
Slavische Supermarkt / Slavjanski Dvor
Amsterdamsestraatweg 316
3551 CT Utrecht
030-2443352
Of bekijk de website.
Bellen kan maar ik zou er gewoon langs gaan. Er is genoeg lekkers om te kopen bij deze of een van de vele andere leuke winkels.

Je kunt natuurlijk ook gewoon zelf vijgen op siroop maken met dit handige recept.

Reacties

 1. ines 1 september 2012 18:29 uur

  Hallo
  Weet je wellicht hoe deze vijgen op siroop zelf zijn te maken? In portugal hangen ze nu overal. Maar ik weet niet hoe dit aan te pakken. Dankje wel! Groet, ines

 2. Okke Amerongen 3 september 2012 21:12 uur

  Hallo Ines, Ik ben met een mooi recept voor je bezig. Ik hoop dat ik snel de tijd heb om dit online te zetten.

 3. Dirkjan 6 april 2013 13:27 uur

  Bedankt voor de tip Okke! Heel Utrecht doorgefietst op zoek naar ingelegde walnoten. Dankzij jou gevonden op de Amsterdamse Straatweg!
  Overigens hebben mijn ouders – die een grote walnootboom in hun tuin hebben- onlangs ingelegde walnoten gemaakt naar oud Hollands recept. Niet alleen een Armeens product dus. (Maar wel alleen bij de Slavische winkel verkrijgbaar 😉

 4. Okke Amerongen 8 april 2013 15:19 uur

  Hallo Dirkjan, Mooi dat je op zoek bent gegaan naar ingelegde walnoten. Ik denk wel eens dat ik de enige ben die dit soort zoektochten onderneemt 😉 Gelukkig zijn er meer die dat blijkbaar doen!

Over deze site

Vijg.nl is een site van Okke Amerongen. Lees op over Vijg.nl alles over het doel van deze site.