Vijgen en notenchocolade van Delhaize

21 april 2011

Vijgen en noten chocolade van Delhaize Bekijk een grotere versie van deze afbeelding

De vormgever van mijn websites Maaike de Laat komt regelmatig in België. Als verrassing nam ze vijgen en notenchocolade mee van Delhaize. Leuk én lekker. Het is een reep pure chocolade van 72% met daarin 5% schilfers gekarameliseerde noot en 3% stukjes vijg. Door de stukjes gekarameliseerde noten voel je iets tussen je tanden knisperen. Vijgen proef ik er eigenlijk niet echt in. De chocolade zelf is erg lekker!

Delhaize is zo’n beetje de Belgische Albert Heijn. De grootste full service supermarkt dus. Veel zaken die je bij Albert Heijn ziet die kom je ook bij Delhaize tegen. Bijvoorbeeld huismerken die verschillende merken op zich zijn. Albert Heijn heeft Euroshopper, Delhaize 365 Goedkoper vind je niet.

Luxe producten heten bij Albert Heijn AH Excellent en bij Delhaize Taste of Inspirations. Deze vijgen en notenchocolade maakt hier onderdeel van uit. Over het merk Taste of Inspirations zeggen ze zelf: Als je houdt van originaliteit en kwaliteit, ben je vast verlekkerd op ons merk Taste of Inspirations. Smaken waarvan je dacht dat ze verloren waren gegaan, artisanale producten en gerechten die zowel zeldzaam als overheerlijk zijn. Bovendien hoeft een streling van je smaakpapillen geen aanslag op je budget te betekenen. Misschien is dat wel het recept van geluk.

Ineens lijkt het verschil tussen België en Nederland weer héél klein. Marketing gewauwel is er overal. De chocolade smaakt er niet minder lekker door!

Meer over webdesigner Maaike de Laat vind je op haar site. Bedankt voor de lekkere chocolade!

Reacties

  1. yvonne veen 19 november 2011 14:23 uur

    ik
    ben op zoek naar een adres waar vijgenbrood te koop is.

  2. Okke Amerongen 20 november 2011 17:04 uur

    Hallo Yvonne, Vijgenbrood is soms bij een goede kaaswinkel te koop. Er zijn tegenwoordig ook supermarkten die het verkopen maar dan moet je per filiaal een beetje geluk hebben. Ook biologische winkels verkopen het soms. Turkse en Marokkaanse winkels hebben het af en toe ook in het assortiment. Het is kortom een beetje zoeken maar dan ga je het vast ergens vinden.

Over deze site

Vijg.nl is een site van Okke Amerongen. Lees op over Vijg.nl alles over het doel van deze site.