Spanisches Fruchthaus in München, een prachtige winkel vol gedroogde vruchten

26 september 2011

Spanisches Fruchthaus in München Bekijk een grotere versie van deze afbeelding

Soms loop je zo’n etalage voorbij waar je echt even stil van bent. Dat gebeurde mij bij de etalage van het Spanisches Fruchthaus in München. De etalage staat bomvol met de meest bijzondere soorten gedroogde vruchten. Klik zeker even op de foto om hem te vergroten! Je krijgt meteen zin om de winkel compleet leeg te kopen! Binnen is het nog mooier! Tot 4 meter hoog staan alle delicatessen gestapeld. Prachtig!

Gedroogde vruchten Spanisches Fruchthaus in München Bekijk een grotere versie van deze afbeelding Iedereen kent natuurlijk gedroogde vijgen en dadels maar hier verkopen ze ook gedroogde en gekonfijte papaja, kiwi, gember, aardbeien, perziken, hele gekonfijte mandarijnen, gekonfijte verse vijgen, pitahaya, hele gekonfijte kumquat, hele gedroogde bananen. Je ziet binnen ook manden met een soort kunstwerken van gedroogde vruchten en zelfs hele gekonfijte ananas met het blad er nog aan! Geweldig!

Marion Schmöller, eigenares Spanisches Fruchthaus in München Bekijk een grotere versie van deze afbeelding Eigenares Marion Schmöller vertelt vol trots over haar winkel die al sinds 1915 bestaat en opgezet is door haar moeder. De naam Spanisches Fruchthaus komt van de man van haar moeder. Destijds was het een schandaal dat zij trouwde met een donkere Spanjaard. De winkel was wel altijd een succes en is dat gebleven. De familiegeschiedenis herhaalt zich als Marion ook met een donkere man Reggy uit de Seychellen trouwt.

Marion vraagt ons of we van haar gehoord hebben vanwege de uitzending van Lebenslinien, een TV programma op Bayerische Rundfunk? Dat hebben we natuurlijk niet want de Bayerische Rundfunk is in Nederland nog steeds niet te ontvangen. Gelukkig heeft ze voor ons nog wel een DVD in de winkel liggen 🙂 We mogen hem meenemen en krijgen ook nog een lekker recept voor een vijgenbrood.

Natuurlijk kan ik het niet laten om ook wat lekkere dingen mee te nemen. Mijn oog valt op prachtige gekonfijte hele vijgen. Door ze een aantal dagen te dompelen in een suikersiroop worden de vijgen licht groen en doorzichtig. De vijgen zijn er in 2 varianten: halb kandiert en voll kandiert. Allebei moet ik natuurlijk proberen.

Bij een bezoek aan München mag je het Spanisches Fruchthaus eigenlijk niet overslaan. De winkel heeft stijl, klasse en ontzettend veel mooie en lekkere producten die je nergens anders ziet. Zeker niet in deze overvloed! Eigenaresse Marion is ook een ontzettend aardige vrouw die graag vertelt over haar producten en haar mooie winkel.

De winkel vind je vlak bij de prachtige Vitualien Markt.
Spanisches Fruchthaus
Marion Schmöller
Rindermarkt 10
80331 München
+49 (0)89 264570

Reacties

  1. Ans 19 oktober 2011 06:21 uur

    Een lust voor het oog en de smaakpapillen

Over deze site

Vijg.nl is een site van Okke Amerongen. Lees op over Vijg.nl alles over het doel van deze site.