Settembrini con cuore morbido al fico van Mulino Bianco

14 februari 2012

Settembrini con cuore morbido al fico van Mulino Bianco Bekijk een grotere versie van deze afbeelding

Settembrini zijn mooie rechthoekige koekjes die in dit geval gevuld worden met een mengsel van gedroogde vijgen en vijgenjam. Ik weet het niet zeker maar denk dat dit koekje als tussendoortje maar ook als ontbijt gegeten wordt. Italië staat bekend als een land met alleen maar goed en lekker eten. Dit gaat zeker niet op voor het ontbijt. Vaak is dat een zoet koekje of een plak cake met koffie verkeerd. Echt niets bijzonders.

Deze koekjes smaken lekker maar erg zoet maar echt bijzonder is het niet. De fabrikant omschrijft het als volgt: Settembrini, teneri biscotti con cuore morbido al fico per un momento dolcemente sfizioso. Vertaling: Settembrini, zachte koekjes met een vulling van donkere vijgen voor een heerlijk zachte ervaring. Pin me maar niet vast op deze Italiaanse vertaling maar het klopt heus ongeveer 🙂

Deze Settembrini is van het merk Mulino Bianco (witte molen) en is te koop in zakken van 250 gram. Behalve deze koekjes verkopen ze ook hoorntje met crème en fruit vulling (Cornetti), brood en crackers, fruithapjes, vruchtensappen en nog veel meer zoete koekjes met vulling.

Fabrikant is het Italiaanse Barilla uit Parma. Barilla is een gigantisch concern dat Nederlanders vooral zullen kennen als producent van pasta. Waar veel Italiaanse bedrijven nationaal opereren is Barilla een grote uitzondering. Ze zijn eigenaar van merken als Wasa (crackers), Kamps (gigantische Duitse bakkersketen) en nog veel meer. Het bedrijf is nog steeds een familiebedrijf.

Reacties

  1. saura flori 11 augustus 2013 20:32 uur

    waar in nederland kan je mulino bianco producten kopen?

  2. Okke Amerongen 11 augustus 2013 21:48 uur

    Beste Saura, Ik weet niet waar je in Nederland deze producten kunt kopen. Ik zou ze gewoon mee proberen te nemen als je een keer in Italië bent of als vrienden of familie vanuit Italië naar Nederland komen.

Over deze site

Vijg.nl is een site van Okke Amerongen. Lees op over Vijg.nl alles over het doel van deze site.