Rinse appelstroop met vijgen van De Auw Stoof

2 augustus 2010

Rinse appelstroop met vijgen van De Auw Stoof Bekijk een grotere versie van deze afbeelding

Vlak buiten Utrecht net voordat je bij het mooie landgoed Amelisweerd in Bunnik bent, ligt aan de rechterkant van de weg Vroeg. Dit restaurant annex lunchroom heeft ook een winkel met bakkerij. De winkel heeft lekker huisgemaakt brood. Verder verkopen ze kaas en worst. In de winkel staan een aantal rekken met fruitproducten waaronder deze appelstroop met vijgen. Die moest ik natuurlijk meteen proeven.

De producent is het bedrijf De Auw Stoof een bedrijf dat met de beste producten uit Limburg werkt. Zelf omschrijven ze zich als volgt: Een bedrijf waarin op ambachtelijke wijze confitures, compotes, geleien, rilettes, paté’s, tapenades en fonds worden vervaardigd.

De producten zitten verpakt in mooie kleine weckpotjes van 190 gram en kosten €5,80. Een eerste indruk is dat het duur is. Het zijn echt hele schattige maar kleine weckpotjes, vandaar. Hier moet ik bij vertellen dat ik eten echt bijna nooit duur vind en belachelijk veel geld uitgeef aan eten. Ik heb het product samen met een andere eetgek gekocht en die vond het ook aan de prijs. Voor zo’n mooi maar klein potje voelt een prijs van €4,95 al heel anders.

De ingrediënten: beetwortelsap, appel en perensap ingedikt tot stroop, rode port, vijgen en kaneel. Geen toegevoegde suikers. Voor de nieuwsgierigen: beetwortelsap is gewoon sap van suikerbieten. De smaak: lekkere stevige appelstroop maar port of kaneel proef ik echt niet. Vijgen proef ik wel en er zitten ook stukjes vijg in. Dat geeft deze stroop wat ‘bite’ (wat een rotwoord). Alles bij elkaar een lekker product maar stevig geprijsd. Deze appelstroop met vijgen is zeker lekker bij kaas, op een stuk toast of op krentenbrood. Uiteraard is het ook lekker op gewoon brood maar daar is het wel een erg luxe product voor.

Bij Vroeg heb ik eigenlijk alleen kort binnengelopen en het ziet er echt prachtig uit! Het pand bestaat uit een oude boerderij waar een paar schuren aan vast zitten. Het is dus ook echt groot want je kan van schuur naar schuur lopen. De ontvangst is verder heel vriendelijk en we mogen overal even rond kijken: U kunt ook gewoon in de opkamer kijken hoor, loop gerust even rond.

Hier wil ik zeker een keer gaan eten want een menukaart met vlaflip erop is het proberen altijd waard! De bakkerij is verder ook binnenin het pand. Dat geeft een gevoel van bedrijvigheid. Alles is lekker ruim van opzet. Ontbijten is doordeweeks mogelijk vanaf 7 uur! Dat is uniek en normaal alleen mogelijk in wegrestaurants voor vertegenwoordigers of de benzinepomp. Dan zit je er bij Vroeg echt een heel stuk beter bij!

Meer informatie over de appelstroop met vijgen vind je op de site van De Auw Stoof.
Informatie over Vroeg is te vinden op de site van Restaurant Vroeg.

Reageren op dit bericht is niet meer mogelijk

Over deze site

Vijg.nl is een site van Okke Amerongen. Lees op over Vijg.nl alles over het doel van deze site.