Pan Cantuccio met vijgen, afbak cantucci van Marabissi

25 juni 2012

Pan cantuccio met vijgen in verpakking, van Marabissi Bekijk een grotere versie van deze afbeelding

We kennen allemaal wel de afbakbroodjes maar afbakcantucci?! Voor mij was dat compleet nieuw. In Nederland heb ik dit nog nooit gezien. Ik kocht deze afbakkoekjes bij Goldhahn & Sampson in Berlijn. Een winkel waar ze kookboeken, lekkere koffie en hapjes, wijn, kaas en nog veel meer lekkers verkochten. Ook geven ze er kookcursussen. Een erg leuke winkel waar ze dus deze bijzondere koekjes verkochten voor €5,60,-.

Op voorkant van de verpakking zit een stickertje met daarop de gebruiksaanwijzing: 3-4 minuten op 180 graden in de oven of 1-2 minuten in de magnetron van 450 watt. De fabrikant Pasticceria Marabissi is duidelijk gewend aan internationaal zakendoen. Op de achterkant van de verpakking staat de gebruiksaanwijzing in 5 talen. Voor Italiaanse producten een unicum.

Achterop staat zelfs de gebruiksaanwijzing in (bijna foutloos) Nederlands. Ze schrijven er: De PanCantuccio is al eetklaar. Om de unieke Toscaanse smaak nog beter te beleven, kunt u het opwarmen: oven, 4 minuten 180 graden, of magnetron 30 seconde op 600 Watt. Na 4 minuten heb je heerlijke maar wel kruimelige koekjes. Precies zoals het hoort! De gedroogde vijgen proef je goed en het is een heerlijke combinatie.

Ben je binnenkort in Berlijn, ga zeker eens langs bij de leuke winkel Goldhahn und Sampson (laat je niet afschrikken door die lelijke website).
Wil je meer weten over de producent, kijk dan eens op de site van Pasticceria Marabissi (onbruikbare site met vooral links naar PDF bestanden).

Reacties

  1. Anita Boer-Flissaard 25 juni 2014 19:19 uur

    dank je voor de tip.

Over deze site

Vijg.nl is een site van Okke Amerongen. Lees op over Vijg.nl alles over het doel van deze site.