Edelvollmilch feige chocolade van Marc Antoine

26 januari 2012

Edelvollmilch feige chocoladereep van Marc Antoine Bekijk een grotere versie van deze afbeelding

Op de verpakking van deze reep van melkchocolade met vijgen zie je een mooie opengesneden vijg met een stuk chocoladereep en dat trekt natuurlijk meteen mijn aandacht! De chocolade heeft 36% cacao en is gemaakt door Marc Antoine Chocolatier. De vijg heeft van zichzelf veel suiker en de combinatie met melkchocolade zou dus wel eens te zoet kunnen zijn. Eerlijk gezegd valt het wel mee. De smaak is zacht met de knapperige vijgenpitjes erin. Gewoon lekker.

Opvallend is dat de fabrikant zelf als tip geeft om de reep te koelen en in de zomer ijskoud te eten?! Gerade im Sommer und eisgekühlt ein besonderer Genuss. Normaal gesproken moet je chocolade nooit koud eten omdat je er dan minder van proeft. Chocolatiers adviseren om bonbons niet koud te bewaren en als dat toch het geval is ze weer op kamertemperatuur te laten komen voordat je ze eet.

Om te proberen of dit werkt heb ik de reep ijskoud gelegd en eerlijk gezegd vind ik het helemaal niet verkeerd. Omdat de reep van vrij zoete chocolade gemaakt is en gedroogde vijgen ook zoet zijn is de reep wat frisser als hij lekker koud is. Ik had het zelf nooit op deze manier geprobeerd. Goede tip dus!

De producten maakt behalve klassieke chocoladetruffels en bonbons ook nog koekjes. Interessant lijkt me verder de reep witte chocolade, curry, kokos en banaan! Marc Antoine is een consumentenmerk van een wereldwijd opererende Zwitserse onderneming: Läderach Confiseur, een familiebedrijf met een paar honderd medewerkers.
Meer info is te vinden op de website van Marc Antoine Chocolatier (Duitstalig).

Reacties

  1. Ellen Bergakker 2 september 2012 20:59 uur

    Hallo. Ik heb de website link geprobeerd maar krijg geen beeld, of het beeld wordt vervangen door een andere website. Ik heb het over de website van Läderach Confiseur. Kent u een andere winkel die de melkchocolade met vijgen verkoopt online?
    Vriendelijke groeten.

  2. Okke Amerongen 3 september 2012 21:21 uur

    Hallo Ellen, De website van Läderach krijg ik wel gewoon te zien. Misschien was er even een technisch probleem mee? Ik heb wel shops gevonden die chocolade van Marc Antoine verkopen maar niet deze reep. Helaas.

Over deze site

Vijg.nl is een site van Okke Amerongen. Lees op over Vijg.nl alles over het doel van deze site.