Coeur de figue vijgenbonbons van François Doucet

14 december 2011

Coeur de figues vijgenbonbons van François Doucet Bekijk een grotere versie van deze afbeelding

In Berlijn kwam ik in een winkeltje dat gespecialiseerd is in producten uit de Provence. Ze verkochten er de bekende Provence spullen zoals aardewerk, veel zoetigheid, zeep, likeuren, wijn en zelfs vijgenparfum! Gelukkig zag ik ook dit mooie kleine zakje vijgenbonbons van 100 gram voor €3,95. Anders had ik nu een artikel over vijgenparfum geschreven… In het zakje zitten twee kleuren ballen, groene en paarse, net als de kleur van vijgen.

Coeur de figue zonder verpakking Bekijk een grotere versie van deze afbeelding De ballen zijn gevuld met een pasta van vijgen, daarna zit er een laagje gianduia (hazelnootchocolademengsel) omheen. De buitenkant bestaat uit witte chocolade in een groene of paarse vijgenkleur. Het zijn flinke ballen om in een keer in je mond te doen maar je kunt natuurlijk ook gewoon kleinere hapjes nemen 🙂 Het is vrij zoet van smaak maar wel lekker maar lang niet zo lekker als de Chocolade vijgenbonbons van La Higuera. Je proeft vooral de gianduia goed.

De fabrikant is François Doucet Confiseur. Het bedrijf is in 1969 opgericht door 1969 François en Maggy Doucet in de Provence. De vijgen en zoveel mogelijk andere ingrediënten komen ook uit de Provence. Behalve deze vijgenbonbons maakt het bedrijf nog diverse zoetigheden zoals: Pâte de fruit (vruchtenpaté, ook met kweepeer), pralines gevuld met noten en nog veel meer zoete lekkernijen.
Meer info vind je op de site van François Doucet.

Reageren op dit bericht is niet meer mogelijk

Over deze site

Vijg.nl is een site van Okke Amerongen. Lees op over Vijg.nl alles over het doel van deze site.