Chocolade vijgenbonbons van La Higuera

30 november 2011

Chocolade- vijgenbonbons van La Higuera Bekijk een grotere versie van deze afbeelding

In Berlijn zag ik in de mooie winkel van het warenhuis Manufactum een prachtige donkerpaarse doos met een foto van twee vijgen die in chocolade gedoopt waren. Blind kopen natuurlijk! Volgens de verpakking zijn de vijgen eerst gevuld met een truffel en likeur vulling en daarna gedoopt in pure chocolade. Dat kan alleen maar heerlijk zijn en…dat klopt ook. Het zijn mooie kleine vijgjes die je aan het steeltje moet pakken om er een hap van te nemen. Echt heerlijk!

Chocolade- vijgenbonbons van La Higuera in verpakking Bekijk een grotere versie van deze afbeelding In alles is deze producent uit Spanje eigenlijk atypisch. Om te beginnen hebben ze een prachtige website, zelfs in het Spaans en Engels. De verpakkingen zijn prachtige en bevatten goed geschreven informatie, voedingswaarde, contactgegevens van de producent en een verwijzing naar de website. De meeste ambachtelijke producenten hebben een geweldig product maar een amateuristische uitstraling. Dat is voor de producten van La Higuera absoluut niet het geval. Alles ziet er prachtig en verzorgd uit. Mijn complimenten!

Het bedrijf is gevestigd in Spaanse dorp Almoharín in de provincie Cáceres in het midden van de regio Extremadura. Volgens Wikipedia had het dorp Almoharín in 2007 2036 inwoners. Echt een klein dorp in een uithoek van Spanje dus. In dit dorp werd in 1989 La Higuera opgericht. Op dit moment leiden de zoon en dochter van de oprichters het bedrijf.

La Higuera maakt alleen producten van vijgen. In Almoharín telen ze het vijgenras Calabacita een ras dat vroeg rijpt en lekker zoet is en blijkbaar zeer geschikt is voor bonbons. Ik heb nog nooit van dit vijgenras gehoord en hij komt ook niet in mijn lijst met vijgenrassen voor. Dat zegt niets, er zijn meer dan duizend verschillende vijgenrassen die vaak ook nog regionale namen hebben. Behalve deze chocolade vijgenbonbons maken ze ook een gewone bonbon met een truffelvijgvulling. Die zou ik graag nog een keer proeven maar waar ze te koop zijn weet ik niet. Wie heeft hier informatie over?

Meer informatie over dit mooie vijgenproduct en de producent vind je op de mooie site van La Higuera (in Engels en Spaans).

Reageren op dit bericht is niet meer mogelijk

Over deze site

Vijg.nl is een site van Okke Amerongen. Lees op over Vijg.nl alles over het doel van deze site.